Hvad er au pair-ordningen og er det noget for mig?

Au pair-ordningen er en kulturel udveksling, som giver unge udlændinge mulighed for at komme til Danmark og lære om dansk kultur og sprog. Au pairen bor hos en dansk værtsfamilie og deltager i familielivet på lige vilkår med de øvrige familiemedlemmer. Au pairen får kost, logi og lommepenge af værtsfamilien og deltager til gengæld i de almindelige huslige pligter. Dette kunne f.eks. være børnepasning, rengøring, tøjvask og madlavning.

Au pair-ordningen er særdeles attraktiv for travle børnefamilier som ønsker mere overskud i hverdagen.

Hvad får værtsfamilien ud af opholdet?

Der er utrolig mange fordele ved at have en au pair i hjemmet. Et au pair-ophold giver værtsfamilien mere overskud i hverdagen. Du får mulighed for at tilbringe mere tid med familien og bruge mere tid på dine fritidsinteresser.

Au pairen skal under opholdet udføre pligter for værtsfamilien i 18-30 timer ugentlig. Du skal derfor ikke bekymre dig om rengøring, tøjvask mv. når du kommer hjem fra arbejde. Ligesom du kan som f.eks. rengøring, oprydning, tøjvask og madlavning. Au pairen skal udføre pligter for værtsfamilien i 18-30 timer ugentlig.

Du og dine børn får også en alletiders mulighed for at lære om au pairens kultur, ligesom au pairen kan præsentere familien for spændende udenlandsk mad.

Dine børn vil også have mulighed for at forbedre deres engelskkundskaber idet der oftest tales engelsk med au pairen.

Hvad får au pairen ud af opholdet?

Au pairen får en enestående mulighed for at lære om dansk kultur og sprog. De får et unikt indblik i dansk familieliv, idet de under opholdet har et trygt hjem hos værtsfamilien. Au pairen udfører pligter for værtsfamilien til gengæld for kost, logi og lommepenge.

De fleste au pairs i Danmark kommer fra asiatiske lande, som f.eks. Filippinerne og Thailand. Opholdet giver dem mulighed for at gøre sig erfaringer om dansk og vestlig kultur, som de kan drage nytte af i deres fremtidige karriere. Au pairen har under opholdet også mulighed for at tage danskundervisning.

Au pairen får masser af nye bekendtskaber og venner – det er en oplevelse for livet.

Hvordan får jeg en au pair?

Vi finder en au pair som perfekt til din familie – og vi giver garanti for at au pairen opfylder myndighedernes betingelser og dermed kan godkendes. Når du får formidlet din au pair igennem os, får du også support under hele opholdet. Læs mere om hvad vi kan gøre for dig her: Formidling af au pair