Hvad koster det at have en au pair?

Au pair-ordningen er særdeles attraktiv for travle børnefamilier som ønsker mere overskud i hverdagen.

Hvad koster det at have en au pair? Foruden prisen for vores ydelser, vil du typisk have udgifter for 30.000 til 35.000 kr inden din au pair ankommer til Danmark. Dette beløb vil dække udgifter til myndighedernes sagsbehandling, forsikring, transport til Danmark og finansiering af danskundervisning. 

Når au pairen er ankommet til Danmark skal du betale lommepenge og dække udgifter til kost og logi.

Du kan læse mere om udgifterne herunder. Vær dog opmærksom på at der i nogle tilfælde kan komme yderligere, typisk mindre udgifter.

Alle beløb på siden er gældende for ansøgninger indleveret i 2024.

 

Du kan herunder finde følgende

Udgifter under opholdet

Få et overblik over de udgifter du som minimum skal forvente under opholdet.

Udgifter inden ankomsten til Danmark

Der er en række udgifter forbundet med ansøgningen om opholdstilladelsen og andre udgifter du skal forvente inden din au pair kan rejse til Danmark..

Prøv vores beregner

Nederst på siden finder du en beregner, som kan hjælpe dig med at skabe et overblik over de samlede udgifter forbundet med opholdet.

Udgifter under opholdet

Du skal som minimum forvente følgende udgifter under opholdet. Der vil ofte forekomme yderligere udgifter, f.eks. til offentlig transport hvis au pairen skal bringe eller afhente barnet til skole, institution eller fritidstilbud.

Månedlige lommepenge

Du skal hver måned betale lommepenge til din au pair. Det angivne minimumsbeløb er fastsat af myndighederne og er gældende for ansøgninger indleveret i 2024.

min. kr 4.850

Kost og logi

Udgifterne til kost og logi kan variere fra familie til familie. Au pairen skal have eget værelse og spiser som udgangspunkt med familien.

individuelt

Udgifter inden ankomsten til Danmark

Herunder kan du se hvilke udgifter du skal forvente inden din au pair ankommer til Danmark.

I visse tilfælde, skal der også betales for legalisering af dokumenter. Der er dog tale om et mindre beløb.

Gebyrer til myndigheder

Der skal betales et gebyr til den ansvarlige myndighed og i de fleste tilfælde også til ambassaden. Gebyrerne betales inden ansøgningen indleveres.

kr 4.740 – 6.440

Danskundervisning

Du skal betale for au pairens danskundervisning, uanset om au pairen ønsker at deltage i undervisningen eller ej. Det er frivilligt at deltage. Beløbet er det samme uanset opholdets længde. Myndighederne vil opkræve beløbet, når de er klar til at godkende ansøgningen.

kr 19.305

Forsikringer

Der skal tegnes en arbejdsskadeforsikring, fritids- og ulykkeforsikring samt en forsikring som dækker hjemrejse i tilfælde af død, alvorlig sygdom eller ulykke. Forsikringerne tegnes når myndighederne er klar til at godkende ansøgningen.

ca. kr 2.700/år

Transport til Danmark og retur

Du skal betales for au pairens transport til Danmark. Du kan ofte finde flybilletter til fornuftige priser på prisportaler som f.eks. momondo.dk.

Når opholdet afsluttes, skal du også betale for rejsen retur.

varierer

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til au pair-ordningen eller vores ydelser, er du altid velkommen til at kontakte os. Benyt blot kontaktformularen nederst på siden og vi vender hurtigt tilbage.

Hvordan tegner jeg forsikringerne?

Forsikringerne skal først tegnes når myndighederne er klar til at godkende ansøgningen om opholdstilladelse.

Du kan ofte købe forsikringerne hos dit forsikringsselskab. Ellers henviser vi gerne til en udbyder af forsikringerne.

 

Hvornår skal jeg betale for danskundervisningen

Myndighederne vil bede om indbetaling når de er klar til at godkende ansøgningen.

Skal jeg betale for danskundervisning selvom min au pair ikke ønsker at deltage?

Ja, betaling for danskundervisningen er en betingelse for udstedelse af opholdstilladelsen. Beløbet skal indbetales uanset om din au pair ønsker at deltage i undervisningen.

 

Hvor stor er udgiften til kost og logi?

Udgiften til kost og logi kan variere meget fra familie til familie. Som en tommelfingerregel, skal du beregne udgiften pr voksen i hjemmet nu og forvente den samme udgift for din au pair.

Skal jeg betale min au pairs mobilabbonement, rejsekort m.v.?

Nej, nogle familier vælger at dække sådanne udgifter for deres au pair, men det er ikke et krav. Aftal gerne med din au pair, inden opholdets begyndelse, hvilke udgifter du vil dække. 

Prøv vores beregner

Prøv vores beregner og få estimeret hvad det vil koste dig at have en au pair. Udfyld de blanke felter og du kan se de forventede udgifter før ankomsten til Danmark og de forventede månedlige udgifter under opholdet.

Bemærk: Beregneren er kun vejledende. Der kan forekomme yderligere udgifter.

Kontakt os