Hvad koster det at have en au pair? Du kan her læse mere om hvilke udgifter du vil have som værtsfamilie.

Prøv vores beregner nederst på siden og se hvad det vil koste dig at have en au pair.

Foruden prisen for vores formidling, vil du typisk have udgifter for 25.000 til 35.000 kr inden au pairen ankommer til Danmark. Dette beløb vil dække udgifter til myndighedernes sagsbehandling, forsikring, transport til Danmark, finansiering af danskundervisning og evt. legalisering af dokumenter. 

Når au pairen er ankommet til Danmark skal du betale lommepenge og dække udgifter til kost og logi.

Du kan læse mere om udgifterne herunder. Vær dog opmærksom på at der i nogle tilfælde kan komme yderligere, typisk mindre udgifter.

Udgifter

De danske myndigheder opkræver et gebyr på 4.040 kr som skal betales inden ansøgningen skal indleveres.

Du skal betale lommepenge til au pairen. Minimumsbeløbet for ansøgninger indgivet i 2021 er 4.550 kr pr. måned.

Udgifterne til kost og logi kan variere fra familie til familie. Au pairen skal have eget værelse og spiser som udgangspunkt med familien.

Du skal tegne en arbejdsskadeforsikring, fritids- og ulykkeforsikring samt en forsikring som dækker hjemrejse i tilfælde af død, alvorlig sygdom eller ulykke.

En sådan forsikring fås normalt til omkring 2.600 -2.700 kr årligt, men det er muligt du kan få et bedre tilbud fra dit nuværende forsikringsselskab. Kontakt dem og få et tilbud.

Hvis vi skal lave ansøgningen for dig, opretter vi også de nødvendige forsikringer. Du skal blot betale fakturaren fra forsikringsselskabet. Vi bestiller også sagsbehandlingsnummer og udfylder ansøgningen.

Du skal betales for au pairens transport til Danmark. Du kan ofte finde flybilletter til fornuftige priser på prisportaler som f.eks. momondo.dk.

Når opholdet afsluttes, skal du også betale for rejsen retur.

Du skal finansiere au pairens danskundervisning, uanset om au pairen deltager i undervisningen eller ej. Det er frivilligt at deltage. Der skal betales et engangsbeløb på 18.000 kr.

Afhængig af au pairens oprindelse, kan det være nødvendigt at få legaliseret diverse dokumenter.

For filippinske au pairs skal den filippinske ambassade legalisere au pair-kontrakten. Dette koster 375 kr.

Prøv vores beregner